I år er plommene nydelige.
Her på vestlandet har det omtrent ikkje regna denne
sommeren, så frukta har blitt søt og god med så mye sol.
Her på vestlandet har det omtrent ikkje regna denne
sommeren, så frukta har blitt søt og god med så mye sol.
Å hermetisere plommer er ganske enkelt.
En fyller et hermetikkglass med plommer.
Koker så en sukkerlake av et halvt kilo sukker
og en liter vann. Kjøl ned sukkerlaken litt. Slå laken
over plommene til den er ca. 3 cm fra kanten på glaset.
Legg på gummiring og glasslokk, og skru igjen.
Skru lokket litt opp igjen.
Bruk ei stor panne og legg et klede i botnen av panna.
Sett glassene ned i panna og fyll opp med vatn til en
8-10 cm fra kanten av glassa.
Sett på plata og varm opp. La det stå og trekke
i en 20 minutts tid.
Ta glassa ut av panna, skru lokket godt igjen og
sett dei opp ned på et tørt klede.
Dermed ser du og om glassa er tette.
Det var det, dermed er desserten klar til vinteren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar