I helga bakte vi Lefser.
Her på vestlandet er det en tradisjon å bake
lefser til jul.
Desse lefsene brukes til kaffi-mat og gjerne
med gombe til.
Her kjem oppskrifta:
200 g smør og 200 g sukker røres kvitt.
3 ss hornsalt røres ut i en halv kopp melk.
Alt has vekselvis i bollen sammen med
1 l. kefir og ca. 1,7 kg hvetemel.
Alt røres til en passelig deig.
Resten av melet av en 2-kg pose, brukes til
utbaking og til at deiga blir passeleg etter at en har
fått den på benken.
Deles i 22 leivar, og stekes på takke.
Til å smørje lefsene med:
500 g Melange margarin
200 g melis
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Alt røres kvitt.
Heilt tilslutt bland i 1 ss rømme.
Lefsene er nydelige:-)))
200 g smør og 200 g sukker røres kvitt.
3 ss hornsalt røres ut i en halv kopp melk.
Alt has vekselvis i bollen sammen med
1 l. kefir og ca. 1,7 kg hvetemel.
Alt røres til en passelig deig.
Resten av melet av en 2-kg pose, brukes til
utbaking og til at deiga blir passeleg etter at en har
fått den på benken.
Deles i 22 leivar, og stekes på takke.
Til å smørje lefsene med:
500 g Melange margarin
200 g melis
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Alt røres kvitt.
Heilt tilslutt bland i 1 ss rømme.
Lefsene er nydelige:-)))
3 kommentarer:
Kanskje eg må prøve di oppskrift i år! Har baka "fiskelefser" som mannen kallar "kjøtlefser", han brukar dei til ribbemiddagen.
Så flink du har vore, og trillande runde var dei og. Her i Svelgen har vi baka 258 lefser på dugnad, som vi solgte på messa til Husflidslaget.Vart ingen att til meg......
nam, dissa såg gode ut:)
Her laga vi pepperkake og kakemenn i går, dei også va gode:)
Legg inn en kommentar